Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  VIDEOCONFERINȚĂ Chișinău – Washington realizată în cadrul proiectului de asistență tehnică al GBM

VIDEOCONFERINȚĂ Chișinău – Washington realizată în cadrul proiectului de asistență tehnică al GBM

           
06.10.2014   2162 Accesări    

     Marți, 30 septembrie 2014 a avut loc videoconferința Chișinău – Washington, realizată în cadrul Proiectului de asistență tehnică al Grupului Băncii Mondiale (GBM), al cărui beneficiar este Consiliul  Concurenţei.

     Obiectivul de bază al acestui Proiect rezidă în crearea unui portal informaţional on-line pentru ajutorul de stat, care va asigura transparenţa acordării şi utilizării ajutoarelor de stat, şi respectiv, o alocare mai eficientă a resurselor statului. De rezultatele implementării Proiectului vor beneficia toţi actorii pieţei.

     La videoconferință au participat experți ai Grupului Băncii Mondiale, reprezentanți ai Consiliului Concurenței din Republica Moldova și companiei care elaborează portalul.

     În cadrul videoconferinței au fost evaluate progresele și planurile de viitor, printre care au fost discutate etapele de implementare a SIRASM-ului, opțiuni de ameliorare a portalului informațional în vederea creșterii eficienții acestuia, rezultatele preliminare ale inventarului ajutorului de stat.  

     Totodată, experții Băncii Mondiale au venit cu propunerea de a oferi asistență tehnică în realizarea unei eventuale analize în cadrul proiectului a două scheme de Ajutor de stat nou notificate cât și eventuala revedere a regulamentelor existente în baza experienței de un an și elaborării unor documente de politici în domeniul Concurenței și Ajutorului de Stat.

 

 

Consiliul Concurenței

03.10.2014

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next