Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Acord bilateral semnat între Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova şi Autoritatea de Concurenţă din Estonia

Acord bilateral semnat între Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova şi Autoritatea de Concurenţă din Estonia

           
07.05.2014   807 Accesări    

     Preşedintele Consiliului Concurenţei al Republicii Moldova, Viorica CĂRARE, a semnat astăzi, 7 mai 2014, la Chişinău, împreună cu omologul său estonian Märt OTS, un Acord bilateral privind coooperarea autorităţilor de concurenţă din Republica Moldova şi Estonia .

     Cu acest prilej, doamna Viorica CĂRARE, Preşedintele Consiliului Concurenţei a menţionat importanţa semnării acestui acord, specificând că acesta va marca o nouă etapă în relaţiile de colaborare a autorităţilor de concurenţă cu o istorie de mai bine de 7 ani, pe parcursul cărora au fost realizate vizite de lucru, seminare, vizite de studiu, şi care va facilita preluarea practicilor cu privire la aplicarea legislaţiei în domeniul concurenţei, în baza experienţei ambelor autorităţi.

     Scopul Acordului este de a stimula cooperarea profesională între cele două autorităţi întru promovarea şi intensificarea schimbului  de experiență şi  informaţii, susţinerea reciprocă, organizarea de consultări periodice atât la nivelul  conducerii acestor organisme cât şi la nivel de experţi şi promovarea acţiunilor privind  cultura concurenţei.

     Acordul a fost semnat în cadrul vizitei dl. Märt OTS, Director General al Autorităţii de Concurenţă din Estonia şi delegaţiei estonieine la Chişinău, privind proiectul de cooperare pentru dezvoltare: "Promovarea bunei guvernări în cadrul autorităţilor pentru concurenţă şi  reglementare din Republica Moldova: administrare publică, e-guvernare şi cooperare interinstituţională", implementat cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Estonia.

     Din perspectiva internaţională, Acordul de cooperare cu Estonia  reprezintă al şaselea  acord semnat de Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova cu o instituţie omoloagă din străinătate. Anterior acorduri similare au fost semnate cu Autoritatea de Concurenţă din Ungaria (2007), Comisia de Stat pentru Protecţia Concurenţei Economice a Republicii Armenia (2007), Consiliul Concurenţei din România (2007), Comisia pentru Protecţia Concurenţei a Bulgariei (2008), Autoritatea de Concurenţă din Austria (2009).

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next