Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Colaborarea autorităţilor de concurenţă din Republica Moldova şi România apreciată la nivel internaţional

Colaborarea autorităţilor de concurenţă din Republica Moldova şi România apreciată la nivel internaţional

           
09.04.2014   1815 Accesări    

     Colaborarea autorităţilor de concurenţă din Republica Moldova şi România a fost salutată de Victor PONTA, Prim-ministrul României, în cadrul Conferinţei de lansare a Raportului de activitate al Consiliului Concurenţei din România pentru anul 2013, la care a fost invitată şi Dna Viorica CĂRARE, Preşedintele Consiliului Concurenţei al Republicii Moldova.

     În cadrul conferinţei Doamna CĂRARE, a vorbit despre experienţa Republicii Moldova în contextul implementării prevederilor legislative în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat, şi a susţinut două prezentări: „Implementarea legislaţiei în domeniul Ajutorului de Stat în Republica Moldova”, şi „Cooperarea Consiliului Concurenţei al Republicii Moldova cu autorităţile de reglementare”, menţionând problema reglementării excesive a  pieţelor emergente şi necesitatea demonopolizării şi liberalizării acestora. 

     În acest sens, Prim-ministrul României a specificat importanţa consolidării şi eficientizării relaţiilor de colaborare cu Republica Moldova, în vederea racordării cadrului legal național al Moldovei la Acquis-ul Comunitar. „Cred că tot ceea ce România învaţă pe plan european în această perioadă poate fi transmis mai departe pentru modernizarea instituţiilor din Republica Moldova în vederea pregătirii pentru accederea la standardele şi structurile Uniunii Europene”, a spus el.

     Consolidarea relaţiilor bilaterale a autorităţilor de concurenţă din România şi Republica Moldova a fost susţinută şi de Dl. Frederic JENNY, Preşedintele Comitetului de Concurenţă, la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

     Conferinţa a avut loc la 8 aprilie 2014, la Bucureşti şi a reunit reprezentanţi la nivel înalt ai administraţiei publice din România, ai Comitetului de Concurenţă OCDE precum şi ai Directoratului General pentru Ajutor de Stat al Comisiei Europene.

Consiliul Concurenţei

9 aprilie 2014

Arrow Prev

             

        

Arrow Next