Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  A fost publicat Regulamentul privind ajutorul de stat pentru dezvoltare regională

A fost publicat Regulamentul privind ajutorul de stat pentru dezvoltare regională

           
25.10.2013   326 Accesări    

     La 18 octombrie 2013 a intrat în vigoare Hotărîrea Plenului Consiliului Concurenţei nr.4 din 30 august 2013 (Monitorul Oficial al Republicii Moldova  nr. 228-232 din 11.10.2013) prin care se aprobă Regulamentul privind ajutorul de stat pentru dezvoltarea regională.

     Regulament în cauză este elaborat în vederea implementării Legii cu privire la ajutorul de stat nr.139 din 15.06.2012 și transpune normele europene aferente ajutorului de stat pentru dezvoltare regională.

    Regulamentul transpune norme cu privire la aplicarea ajutorului de stat regional pentru investiţii acordat întreprinderilor mari, mici şi mijlocii, ajutoarelor regionale pentru întreprinderile mici nou create cît şi, în anumite circumstanţe excepţionale, ajutoarelor pentru operare, orientate, în toate cazurile, către regiunile slab dezvoltate.

    Deasemenea, Regulamentul privind ajutorul de stat pentru dezvoltare regională prevede necesitatea susţinerii dezvoltării regionale, modalitățile de susținere prin sprijinirea investiţiilor şi a creării de noi locuri de muncă, prin extinderea şi diversificarea activităţilor economice ale întreprinderilor situate în regiunile slab dezvoltate şi prin încurajarea întreprinderilor să înfiinţeze noi unităţi în aceste regiuni.

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next