Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Vizita de lucru a Doamnei Viorica CĂRARE , Preşedintele Consiliului Concurenţei la Washington (SUA)

Vizita de lucru a Doamnei Viorica CĂRARE , Preşedintele Consiliului Concurenţei la Washington (SUA)

           
31.03.2014   2067 Accesări    

     În perioada 25-28 martie 2014, la invitaţia Asociaţiei Avocaţilor din America (American Bar Association Section of Antitrust Law), Doamna Viorica CĂRARE Preşedintele Consiliului Concurenţei a realizat o vizită de lucru la Washington DC (SUA), unde a participat  la cea de-a 62-a Reuniune a Legii Antitrust organizată de Asociaţia Avocaţilor din America şi la Masa rotundă privind procesul de investigaţie, organizată de către Comisia Federală pentru Comerţ a Statelor Unite ale Americii.

     Reuniunea Legii Antitrust este cea mai mare conferință antitrust și de protecție a consumatorilor din lume, al cărei scop rezidă în schimbul de cunoștințe cu privire la toate aspectele legate de legislația privind protecția concurenței și protecția consumatorilor.

     În cadrul evenimentului a fost discutată situaţia pieţelor emergente, și anume demonopolizarea şi liberalizarea acestora. În mod special a fost menţionată problema reglementarii excesive de către stat a sectoarelor, considerate prioritare. Acest fapt nu permite funcţionarea eficientă a mecanismelor concurenţiale şi impiedică dezvoltarea. Cu această ocazie s-a desfăşurat o dezbatere privind dificultăţile întâmpinate de Republica Moldova în acest sector, şi au fost stabilite soluţii şi acţiuni de colaborare, care vor fi întreprinse întru rezolvarea acestora.

 

 

Consiliul Concurenţei

31 martie 2014

Arrow Prev

             

        

Arrow Next