Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Decizii  |  Decizia Plenului Consiliului Concurenței Nr. ASR - 70 din 24.11.2022

Decizia Plenului Consiliului Concurenței Nr. ASR - 70 din 24.11.2022

           
25.11.2022   957 Accesări    

Consiliul Concurenței a examinat notificarea parvenită de la Agenția Proprietății Publice, privind scutirea de la plata dividendelor a S.A. "Energocom", din profitul net obținut în anul 2021, în scopul achiziționării softurilor specializate de procurare a resurselor energetice de pe piața internă și externă.


Măsura de sprijin notificată de către Agenția Proprietății Publice în contextul crizei energetice cu care Republica Moldova se confruntă, este justificată de necesitatea identificării și contractării furnizorilor alternativi de resurse energetice cât și în vederea executării obligațiunilor care-i revin S.A. "Energocom" din cadrul juridic național și a dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.


Astfel, s-a constatat că activitatea exercitată de către S.A. „Energocom" în speța dată, poate fi apreciată ca o sarcină publică a statului și face parte din funcțiile esențiale de asigurare a securității energetice ale statului, astfel măsura de sprijin notificată nu întrunește criteriile prevăzute de Legea nr.139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat, și nu constituie ajutor de stat.


 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next