Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Decizii  |  Decizia Plenului Consiliului Concurenței nr. DA-7 din 24.03.2017

Decizia Plenului Consiliului Concurenței nr. DA-7 din 24.03.2017

           
30.03.2017   874 Accesări    

         Prin Ordinul Președintelui Consiliului Concurenței 21.03.2017 s-a dispus  efectuarea inspecției la sediul SRL „System Capital Management", pe cazul inițiat prin  Dispoziția Plenului Consiliului Concurenței nr. 3 din 14.03.2017, privind concentrarea economică dintre întreprinderile care sunt titulari sau utilizează mărcile comerciale "HS Holiday Service", "Robinson", "Damla Tur Travel Agency", "MR. Travel", "MR. Travel Companie de Turism", "Toco Tour", "Toco Tour Travel Company" și "Trapeza-Tour", efectuată cu  încălcarea prevederilor art. 20 alin. (1) și art. 22 alin. (1) din Legea Concurenţei nr. 183 din 11.07.2012.

        La 22.03.2017, angajații Consiliului Concurenței au  desfășurat inspecția la sediul întreprinderii „System Capital Management", de unde au fost  ridicate doar o parte din documentele contabile, alte informații  urmau a fi solicitate și  ridicate în cadrul inspecției în următoarele zile.

        La 23.03.2017, echipa de inspecție s-a prezentat la sediul SRL „System Capital Management" pentru continuarea inspecției, însă conducerea întreprinderii au împiedicat efectuarea acesteia, motivând că contabilitatea este ocupată cu întocmirea raportului financiar anual și pentru a ne permite efectuarea inspecției, angajații Consiliului Concurenței urmează să se prezinte după data de 30.03.2017.

       Totodată, reprezentantului întreprinderii „System Capital Management" SRL i-a fost explicat, că întreprinderea are obligația să se supune inspecției Consiliului Concurenței, iar refuzul de a se supune inspecției constituie o încălcare a normelor de procedură ale legislației concurențiale și atrage aplicarea unei amenzi pentru obstrucționarea inspecției.  Chiar și după ce au fost informați în mod repetat despre obligația întreprinderii de a se supune inspecției, reprezentantul întreprinderii „System Capital Management" SRL a refuzat categoric de a se supune inspecției.

    Urmare a evenimentelor petrecute la sediul întreprinderii „System Capital Management" SRL, angajații Consiliului Concurenței au efectuat inspecția și la SRL "Trapeza-Tour", la care angajat în funcția de contabil-șef activează aceiași persoană care activează în funcția de contabil-șef și la „System Capital Management" SRL. Fiind invitat de angajații Consiliului Concurenței de a se prezenta la sediul SRL "Trapeza-Tour", contabilul-șef s-a deplasat la întreprinderea în cauză, ceia ce denotă faptul, că  motivul real invocat de conducerea întreprinderii nu a fost perfectarea dărilor de seamă anuale, ci o acțiune intenționată de a nu  permite efectuarea inspecției la sediul SRL  „System Capital Management".  

     La 24.03.2017, Plenul Consiliului Concurenței, în baza deciziei nr.7 a constatat încălcarea normelor de procedură prevăzute de legislația concurențială de către   întreprinderea   „System Capital Management" SRL prin refuzul de a se supune inspecţiei desfăşurate în conformitate cu art. 56  din Legea concurenţei nr. 183 din 11.07.2012, fiind aplicată o amendă calculată din cifra totală de afaceri realizată în anul 2016, în sumă de 1.603.602 lei.

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next